Em vaig despertar quasi a les 8 del matí després d’haver dormit quasi 10 hores. Era només la tercera vegada que dormia en una habitació compartida però vaig dormir perfectament. Quina diferència amb Playa del Carmen on cada vegada que algú es despertava feia tant soroll que es despertava tothom. Aquí, al despertar-me, vaig veure que ja havien marxat 8 o 10 persones i ni m’havia enterat.

Amb la son ja recuperada em vaig dutxar i vaig estrenar la tassa de cafè portàtil prenent-me el cafè a la cuina comuna, que semblava una cuina de restaurant, amb unnmunt de fugons, 3 forns i 3 neveres. A mes un munt de taules.

Quina diferència amb altres viatges quan no tenia ni la tassa ni la llet evaporada que també portava. Em vaig poder prendre el cafè com si fos a casa. Vaig comencar a escriure aquest diari fins cap a les 10 del matí que em vaig preparar per anar a fer noves visites per Oslo. L’objectiu principal era la seu del premi Nobel i la Fortalesa.

Cap a les 11 vaig sortir i també caminant vaig anar directa a la seu del Premi Nobel. Pel camí vaig passar pel Parlament, és a dir, ja comencava a coneixer certes parts del camí. La seu està just al port.

Després vaig anar cap a la fortalesa que estava a uns 15 minuts caminant. La Fortalesa va ser el que mes em va sorprendre pel fet que no m’esperava que fos com era. Clar que havia vist fotos, pero no sabia que allà dins hi viuen militars. Pensava que només era per les visites, però per una banda l’accés és totalment públic i lliure i dins sembla un petit poble amb edificis pels militars i tot envoltat per les muralles originals i fins i tot encara amb els canons. Era ben curiós, doncs mentre tu vas per allà dins fent fotos, et vas creuant contínuament amb militars uniformats. I mentre els cotxes passen un control, els vianants podem entrar sense que ningú digui res. A mes, des del punt mes alt de la Fortalesa es tenen unes vistes magnífiques de la costa d’Oslo.

Aquest dia anava sense la motxilla i per tant sense provisions.  Així que vaig buscar algun lloc on dinar o comprar alguna cosa. Havia llegit que el lloc més barat o  comprar són els súpers Kiwi, i això a Oslo s’ha de tenir molt en compte ja que un entrepà petit et pot sortir per 10€ i que a més ni et trauria la gana. Mirant a Google Maps vaig trobar-ne un relativament a prop on em vaig comprar una amenaça de formatge i pernil ja preparada però pensada per l endema a l avió,  doncs els de Norwegian no em. Donarien ni aigua.  A més vaig comprar una cervesa per una 2€,  molt menys que els 8 que et pot costar en un bar. 

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: