A les 4 ja estava despert suposo que per haver dormit unes hores i no aguantar mes la calor. Ja m’estava be aixercar-me a aquesta hora perquè era quan Internet anava millor i amb diferència, de fet per la nit era l’únic moment en què em podia connectar des del portàtil, ja que el tenia dins l’habitació on encara arribava pitjor que en el balcó.

Així que vaig estar mirant el tema dels trasllats entre les illes de Koh Tao Koh Phangan i Koh Samui, les 3 illes del Golf de Tailàndia que visitaria. Finalment vaig veure que no seria tant fàcil com havia sigut a Koh Tao, on l’hotel el tenia a 1,5km del moll. De fet, a la següent illa que aniria, a Koh Phangan no hi havia mes opció que arribar al moll que quedava a 4,3km de l’hotel, hotel que ja no podia canviar i que a mes tampoc volia perquè eren uns bungalows molt a prop de la platja Secreat Beach que està encarda a l’oest. Aixñi que ja vaig reservar el ferri a Koh Phangan que era ja per l’endemà per 360 bats, uns 10€, no vegis. Això si, seria en el catamaran ràpid que en dues hores ja hi arriba.

El problema va venir quan vaig anar a reservar el trajecte de Koh Phangan a Koh Samui que era per al cap de 4 dies. Aquí hi havia l’opció del ferri normal que només costava 150 bats però que em deixava massa llunt de l’hotel. El que m’estalviaria amb el ferri ho hauria de pagar amb taxi. L’altra opci´era el catamaran que costava 300 bats però que em deixava molt mes a prop de l’hotel. Però a més l’hotel que havia reservat estava a Chaweng, una de les platges amb més festa però que dóna a l’est, per lo que noveuria la posta de sol. Per tot plegat vaig mirar si hi havia hotels a la costa oest i a prop del moll més barat. En vaig trobar un però en el moment que escric aquest post encara no ho tinc decidit.

Cap a les 8 del matí vaig anar a la platja on s’hi està pràcticament sol i la calor encara es suportable. Abans però vaig deixar la roba a la tintoreria de l’hotel. Aquí van totes 50 bats per kg, una mica més que a altres llocs de Tailàndia degut suposo a lo car que es obtenir l’aigua.

Em donava la sensació que l marea cada dia era més alta, doncs s’havia menjat més de la meitat de platja, deixant una imatge encara més maca que de costum. Vaig estar allà entre palmeres i sorra fina fins cap a les 10 que vaig anar a fer un esmorzar com els tailandesos, es a dir, un plat ben contundent, tot i que per mi ja seria el dinar, doncs ja feia quasi 7 hores que m’havia despertat.

Vaig anar al mateix restaurant que els dies anteriors i aquesta vegada vaig demanar Padthai amb porc. Semblaven com tallarines amb ceba, pastanaga i altres verdures i el la carn de porc tot barrejat. Com sempre alguns trossos de cogombre, que encara no he entès perquè en posen a tots els plats. Estava bo com tot però el que més m’havia agradat va ser el del dia anterior, l’arròs Basil amb ou i carn, de pollastre o de porc. El plat 70 bats tot just que diria que a la carta posava 60. No vaig dir res perquè de fet jaestranyava que fossin 60, normal són realment els 70.

I cap a les 11h vaig tornar a lhotel a descansar una estona. Encara no era ni migdia i ja anava a fer la migdiada.

Cap a les 14h em vaig despertar, em vaig dutxar i vaig prendre un cafè mentre escrivia aquest diari. Aquella tarda via anar a un mirador que quedava al sud de l’illa, per on encara no havia anat. Eren poc més de 4km per lo que seria una hora llarga caminant. Volia esperar a que fossin cap a les 16h perquè ja ano poques tant el sol però vaig haver de sortir ràpid ja que a les 17h havia d’estar a l’hotel per recollir la roba, doncs a les 17h ja tanquen la recepció i havia de fer la maleta aquella mateixa tarda.

Així que a les 14:45h sortia de l’hotel cap al mirador però quan o havia fet ni un kilòmetre i ja estava anant per la carretera sense voral, m’ho vaig pensar millor i vaig tornar. No em veia capaç de fer aquell camí i les per la carretera, i agafar un taxi per allò no valia la pena. Així que vaig donar una volta per aquella zona però fora de la carretera i per lombra.

A més no agafar cap taxi en el viatge era una dels objectius, sembla fàcil però no ho és. Fins aleshores ho havia aconseguit j ja feia 3 setmanes que estava de viatge, però en el moment que escric aquestes línies, n acabo de contractar un. Ja s’explicarà en el següent post.

Després em vaig prendre una cervesa a l’ombra d’una palmera de la platja i em vaig dedicar a passar una estona tranquila enmig del Paradís, algo que de tant en tant va bé i més després de 3 setmanes sense parar.

A les 17h vaig anar a recollir la roba de la tintoreria, després al 7eleven a comprar el sopar per aquella nit i a preparar la maleta fins les 18h que vaig tornar a la platja per quedar-mhi ja fins la posta, tot i que com ja era habitual, van aparèixer els núvols prims, de fet més que el dia anterior i van tapar ben bé l’última mitjà hora de la posta. El meu últim dia a Koh Tao i encara no havia pogut veure cap posta de sol completa des de la platja.

Així que a les 19h vaig tornar al bungalow sense haver vist un dia mes la posta de sol. Vaig mirar be com anar l’endemà al port i a l’hotel de Koh Phangan, que no era fàcil doncs estava a 4 km d’on em deixaria el ferri, vaig acabar de recollir les coses, vaig sopar mirant Netflix i vaig anar a dormir ben aviat, cap a es 20:30h, tot i que fins les 21h passades no em vaig adormir per culpa de la calor.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: