Em vaig despertar quasi a les 8h, un dels dies que més tard mhavia despertat en tot el viatge, degut a que vaig anar a dormir a les 12 i jo sempre intento dormir 8 hores.

I com cada matí, dutxa, cafè, escriure el diari, mirar algunes inversions, doncs el moment era interessant per la pujada espectacular de l’or i la baixada de les borses en general, i cap a les 11h vaig sortir amb la intenció de veure una mica més Chinatown i anar just a l’altra banda del riu on pensava que hi havia més centre històric degut a lo igual que es veia la zona a Google Maps respecte d’on estava el meu hotel.

El riu l’havia de creuar pel mateix pont pel que havia anat el dia anterior, doncs tot i que em quedava a uns 10 minuts caminant, era el més proper. Així que el camí ja mel coneixia i hi vaig anar directe.

Vaig veure força més carrers de Chinatown que el dia anterior ja que quan hi vaig arribar ja portava estona caminant i estava cansat. Vaig veure els temples de Xx”XXXXXXXXX i em vaig perdre una mica i expressament pels carrerons de Chinatown sempre tan interessants de veure.

I d’allà ja vaig anar cap ala zona que pensava que seguiria sent centre històric però quan hi vaig arribar vaig veure que de centre històric res, de fet tot lo contrari. Era com el típic barri pijo de les afores amb cases unifamiliars, carrers molt tranquils i sense cotxes. Em va desepcionar una mica però almenys va servir per a que veiés molt més de Malacca del que mesperava. I a més, el port i la platja quedaven allà a prop per lo que vaig aprofitar per anar-hi. Amb tot ja eren les 13h.

No se si a Malacca hi ha més zones de platja però almenys en aquella, que era força petita, no hi havia ningú, potser perque el port estava molt a prop, de fet quedava entre el port i la desembocadura del riu. Però justament això es el que feia que tingués un encant especial. De fet hi havia algunes persones fent exercici ja que era un molt bon lloc per fer-ne.

Vaig recórrer tota la platja fins al riu amb l’esperança que hi hagués alguna manera de creuar-lo sense haver de tornar al pont de sempre, doncs estava ja a 15 o 20 minuts caminant d’allà, però com mesperava, per allà nones podia creuar. Així que sense pensar-m’ho massa vaig començar a caminar riu amunt en direcció al pont. Quan portava uns 10 minuts caminant vaig arribar a la part inicial del barri pijo on hi havia molts restaurants en un carrer força maçó, almenys molt més que la resta de barri que no tenia res d’especial. Ja tenia bastanta gana així que ja anava mirant si veia algun restaurant que em crides latencio.

Vaig passar per davant d’un hindú però em va passar com la última vegada, que semblava un bufet però tenia llista de plata. Potser hauria d’haver entrat i preguntar, però just al costat hi havia una especie de mercat de restaurants més semblanta a llocs ambulant que restaurants, cosa que prefereixo. A més n’hi havia 5 o 6 per escollir. Tot i que de fet, en el primer que vaig mirar ja em va semblar molt bé, doncs tenien plats de porc i molts que no havia provat i a uns preus força més barats que tots els que havia vist fins aleshores a Malacca.

El que tenia força clar és que demanaria algun plat de fideus de pasta, doncs ja estava una mica fart de l’arròs i el Padthai. A més també em venia de gust porc, que a Malàisia, per raons evidents, no es tan fàcil de trobar. I justament hi havia un plat que es deia X”XXXXXXXXX que era de fideus normals, carn de porc i el que semblaven una especia de rabiolis de carn però més grans. I tot per 6RM, per lo que no m’ho vaig pensar dues vegades.

Quan la dona em va portar el plat va portar forquilla, cullera i palillos, i em va preguntar que volia. Jo evidentment li vaig dir els palillos a lo que ella va respondre que ben fet, doncs es amb palillos com s’havia de menjar aquest plat.

De menjar n’hi havia més del mesperava, de fet era dels que havia vist amb més quantitat, i també més bo del que mesperava tenint en compte el preu. Fins i tot aquelles coses que semblaven rabiolis grans estaven molt bons. Estaven dins un suc però la pasta estava guanyar i la carn com feta al vapor. Era algo que encara no havia provat mai i que em va agradar més del que pensava, doncs per la vista no n’havien entre tant bé. I la resta evidentment bonissim, tant els fideus com porc. Va ser sens dubte el millor àpat de Malacca.

Vqig tardar ben bé 30 minuts en acabar, més que mai, doncs el plat era ben complet. I per cert, ja era un expert amb els palillos i era l’únic turista en aquell restaurant. Això es el uqe m’agrada, anar a llocs on no hi hagi turistes i actuar com qualsevol altre local.

Cap a les 13:30h acabava, paga els 6RM i seguia el camí cap al pont. Abans de marxar el senyor del restaurant Sem va acostar expressament per donar-me les gràcies i dirme que tornés. Ell tampoc deuria estar acostumat a veure un turiste pel seu restaurant.

I ja directe a creuar al pont i en direcció a l’Hotel tot i que primer vaig anar a buscar la roba a la bugaderia on l’havia deixada el dia anterior. També a comprar alguna bossa de patates i aigua al 7eleven i cap a l’Hotel a descansar però sense fer migdiada, doncs l’endemà marxava a Kuala Lumpur per lo que volia anar a dormir aviat.

Vaig estirar-me al llit mirant Netflix i menjant alguna bossa de patates per tal de no adormir-me fins cap a les 16:30h que em vaig aixecar a prendre un cafè havent aconseguit no adormir-me. Vaig mirar be tot el trajecte que hauria de fer demà, doncs primer hauria d’arribar a Melaka Sentral des de l’hotel, allà agafar un bus express fins la terminal TBS de Kuala Lumpur i des d’allà en transport públic fins l’apartament que havia llogat. Per cert, aparatament a la planta 39 amb vistes a les Torres Petronas.

En principi podria arribar-hi només amb transport públic, sense haver d’agafar taxis, un dels reptes que sempre tinc.

Després ja a preparar la maleta i cap a les 19h vaig anar a donar una última volta i a comprar menjar per sopar a l’habitació.

Com sempre que menjava a l’hotel, vaig menjar pasta deshidratada i aquesta vegada pollastre al curry en llauna. I cap a les 22h vaig anar a dormir posant-me el despertador a les 6 del matí.

error: Content is protected !!