Aquell dia ens vam despertar firça tard, cap a les 8:30h, tenint en compte l hora que ens despertaven altres dies. Jo ja a les 9:30h vaig sortir a buscar una tintoreria, doncs ja marxava l endema a galapagos i havia de netejar molta roba. Entre jo i l emma en vam buscar des de google maps i vaig anar a les dues mes properes, a menys de 5 minuts caminant. La.primera ja nobexistia i la segona aquell dia ja no agafaven mes roba perque en tenien ja molta… Aixi que vaig tornar a mirar a google maps i vaig anar a la que semblava l mes propera, tot i qie ja era a uns 10 minuts caminant i a una zona que ja em feia menys gracia anar.

Quan hi vaig arribar en vaig veure una que encara estava tancada, pero els de la botiga del cost em van dir que al mateix carrer a 10 metres n hi havia una altra i oberta,i el ctivament. Vaig lreguntar i per 26 pesos per kg netejaven la roba en 4h. Eren prop de les 10h. Vaig tornar a l hotel a fer me un a altre cafe i a preparar la roba per portar la aquell mateix mati.

Vaig prendre cage,vaig escriure el diari, vaig xerrar una estona amb l emma i vaig preparar la roba bruta funs cap a les 12h que ja vaig anar cap a la tintoreria. Vaig quedar amb l emma que desprws de deixar la roba passaria pel chedraui a retirar ls 2000 pesos que em quedaven ja que quedava momolt aprop de la tintoreria a la que anava. Vaig calcular el temps que tardaria en ferho tot i li vaig dir que cap a les 12:35h ja estaria a l hotel.

Vaig anar a la tintoreria. Total 2,1kg, 54 pesos i ho tindria a les 16h. Despres vaig anar al Chedraui que estava a 5 minuts caminant de la tintoreria. Alla vaig comprar una cervesa i vaig retirar els 2000 pesos. En van quedar 12 perque no sabia exactament quant em quedava i la caixera no ho podia mirar… Vaig sortir i vaig començar a baixar el carrer Ignacio Allende, el que portava a l hotel. Vaig pensar d agafar un urbano pero vaig pensar que anant jo sol yardaria poc i de passadaem prenia la cervesa. Aixi que vaig seguir baixant fins arribar a la cruilla del carrer on havia girat al pujar per anar a la tintoreria. Estava just a la cantonada i havia fet un parell de glops a la cervesa,quan va passar unapatrulla de la policia,es va aturar, varen baixar els dos policies i em van dir que no es podia veure al carrer. Els vaig dir que ni idea i mentre un m agafava la cervesa l altre ja obria la porta del cotxe perque entres. No m ho podia creure, detingut per una cervesa???

El priner que vaig pensar es que veure al carrer compirtava una multa i que em.van fer entrar al cotxe per demanarme pasta per no posarmela. Pero no, es van identificar, van dir de quina comissaria eren,quina zona patrullaven i on em portaven, auna espwcua de jutjat de guardia per faktes administratives. Em van dir que beure alcohol en via publica comportava una sancio de 1700 pesos o un arrest de 24h. Jo en pirtava 2000 a sobre, pero bona part eren per l emma, aixi que els vaig dir que no en tenia tants de pesos. M van dir que ho parlaria amb el licenciado que ell decidia. Em van preguntar d on era i em va donar la sensacio que mica en mica van passar d una prinera inatge erronia que deurien haver agafat de mi a una mes real, i fins i tot semblava en algun momebt que els sabes greu haverme vist, doncs no era el tipic borracho que es deurien pensar en un primer momebt. Ells van ser molt correctes i jo tambe.

En pocs minuts vam arribar al jutjat i ja es fiaven tant de mi que em van dir que m esperes alla fora un minut i auns metres d ella sense cap custodia. Vam entrar i despres d esperar menysbde 2 minuts ja em van passar amb el licwnciado. Ell em va dir mes o menys el mateix que ja m havia dit el policia. Em va pewguntar si volia contactar amb la meva embaixada peque m asistis, jo els vaig preguntar que en que em podrien ajudar, i ell va dir que supervisarien que no es violessin els meus drets, pero que de totes maneres no serien violats en cap moment. Jo els vaig dir que no calia i que poca cosa esperava de la meva embaixada. Els vaig preguntar si tenia dret a una trucada i em van dir que evidentment. El licenciado em va dir que apuntes el telefon en un paper i ell el va marcar des del seu propi telefon. Ell no sabia de que era aquell numero i em preguntava que si el 28 erael prefix. Jo li vaig dir lo poc que sabia,que era un mobil de Oaxaca. Per sort un policia que hi havia alla li va dir que si, que marques tal qual i ja esta. Me l va passar pero com suposava l emma no va cintestar, ja que mai contesta a numeros desconeguts. Eren les 12:43h i jo li havia dit a l emma que arribaria a les 12:35h. Aleshores li vaig exolucar al licenciadi que twnia els diners pero que els anava a tornar a aquella persona doncs li devia perque ella havia estat pgant amb la seva targeta i que per aixo volia parlar amb ella primer. Mentre li explicava que jo l arrest el podria fer pero no em podria acomiadar d ella va tornar a trucar i aquest cop si va contestar. Em a passar el telefon i vaig parlar amb ella. Ja s inaginava que era jo, doncs ja eren les 12:50 i encara no havia arribat. Li vaig dir que estava a un jutjat per veure al carreriquina era la situacio. Li vaig demanar permis perpagar la sancio aixi ho va escoltar el licenciado. Tambe que si feia l arrest no em.podria acomiadar d ella. Una mica tot el que havia dit perqueveiessin que era veritat i a veure si amb una mica de sort els feia una mica de pena. L emma evidentment em va dir que pagues i que no em preocupes de lo que li devia. Vaig penjar i li vaig dir al licenciado quepagaria la sancio doncs ja tenia el pwrmis de la persona a qui havia de donar els diners. Em va dir que dwspres i que anes a esperar a un pati interior amb altres detinguts per esperar a passar amb una doctora.

Alla el pati hi havia 3 nois mes,rots amb força mala pinta. Un em va cridar, ey wey pq te detuvieron,a lo que li vaig respondre amb el gest de veure i dientli una cerveza. Era la primera vegada en tota la.meva vida que em veia en una situacio similar. Al principi estava una mica preocupat per no saber com funcionava la policia mexicana, pero mica en mica em vaig anar tranquilitzant en aquest sentit, donca semblava tot molt correcte. A mes jo vaig ser molt educat en tot moment i aixo amb va ser correspos en una celeritat, educacio i bon tracta cap a mi.

De seguida ja em van cridar per passa amb la doctora. Jo en aquell moment encara no tenia ni idea de que hi anava a fer amb una doctora. Em va explicar que ella sobretot miraria si havia sofert alguna lesio des de la detencio per part de la policia. Alucinant, un metge assegurava que la policia no m havia maltractat. A mes tambe comprovaria si anava begut o no. Em.va mirar les pupiles i va veure de seguida que anava perfectament be. Em va preguntar si creia necessaria la tevisio i vaig dir que no perque el tracta de la policia havia sigut excelwnt en tots ela sentits. Vaig firmar conforme no ncessitava revisio i ella va certificar que anava perfectament be.

Vaig tornar al pati i en 2 minuts em van fer tornar amb el licenciado. Ja de seguida em va dir que baixaria la sancio dw 1700 a 1200 pesos, aixi li podria tornar algo de diners a la meva amiga i no anarmen de mexic amb massa mal gust de boca. Fins i tot ell va somriure , jo tambe,li vaig dinar lea gracies i ell em.va desitjar bon viaygei ja vaig poder marxar. No vaig firnar cap paper,be si,el de la doctora, pero nk conformepagava 1200 pesos.

Vaig sortir del utjat sense teir ni idea d on era,pero si sabia que nonera massa lluny de l hitel doncs el trajecte en cotxe havia sigut rapid. Vaig preguntar pel carrer Ignacio Allende i cap alla vaig anar. El vaig trobar rapid i cap a l hotel. En menys de 10 minuts ja era a l hotel. Vaig arribarhi a les 13:20h o sigui que tot plegat va ser prou rapid. Ens vam abraçar amb l emma i em va dir que li expliques tot.

Ella em va dir quementre jo arribava va buscar per internet i que passava exactament el que m havia passat.

Despres dexplicar ho toti ja feralgo deconya. Cap a les 14h vam anar a dinar,doncscap dels dos havia menjat encara res en tot el dia. La intencio era anar a dinar  restaurant de comida corrida que vam veure el dia anterior per la nit. Aixi que vam anar cap alla. El restaurant estava al carrer de los lentes, a cada mig metre hi havia algu venente ulleres o optiques. Vam entrar al restaurant i l emma va preguntar que tenien, i tot i que tenien força coses, a l emma no li va fer gracia res. Vam sortir i vam decidir gornar al xino del dia anterior ja que ara si ens ho podriem menjar alla. Vam demanar dos guisados amb arros cadascu, jo de costilla i pollo agridulce, tot amb chile i salsa picant. Tot molt bo. I despres, tambe com a la nit anterior, cono del mcdonalds.

Entre unes coses i altres ja eren les 15:30h i ja vam anar cap a l hotel. Jo a les 16h ja podia anar a buscar la roba, pero com sempre ens vam estirar i ens vam.mig adormir fins cap a les 17:30h, hora que jo ja em vaig preoarar, fins i tot dutxar perque havia suat i no volia embrutar la samarreta que hauria de portar aquell dia i els dos seguents. Cap a les 18:15h vaig anar cap a la tintoreria. Vaig recollir la roba i de cami a l hotel, just a la cantonada amb Ignacio Allende un noi em va dir alguna cosa. Jo com sempre vaig dir: no gracias. Pero aleshores el noi va fer el gest de veure i em va senyalar just davant, doncs era on m havien detingut. El tio m estava dient que m havia vist com se m emportava la policia!!!

Cap a les 18:45h vaig arribar a l hotel i li vaig dir a l emma que aniria a comorar tabac i una cervesa (ja que no l havia pogut veure pel mati) i ella va dkr que tambe en volia una. Primer vaig anar a una botiga que havia vist que venien tabac pero no tenien camel i no volia que em passes com amb el pall mall que el vaig haver de tirar. Aixi qje vaig anar a buscar un OXXO sense saber ben be per on tirar i per sort en vaig trobar un de seguida, al mateix carrer. Vaig clmprar i quan vaig sortir començava a ploure. Vaig correr cap a l hotel i quan ja arribava va començar a ploure moltissim. Per sort ja ho tenia tot fet i ja era a l hotel.

Ja eren les 19:15h i ja em.vaig començar a fer la maleta. L endema ja marxava de mexic. Vaig estar fins quasi les 20:30h preparant la maleta ibdespres acabar tots els comptes i veure quant li tornava a l emma. Al final li vaig tornar 500 pesos que sumats als 1500 que ja li havia tornat el dia anterior feien 2000. Quedaven uns 1700 mes els 3500 de l apartament que vam quedar que li restaria del deute. A mi em van sobrar 1300. 500 que pensava que havia de pagar per sortir de mexic i 800 que em guardava per la propera vegada que anes a mexic.

Cap a les 21h vaig sortir a conectarme amb el.mobil i fumar un piti. Quan vaig tirnat cap a les 21:15h l emma ja havia preparat tots els sandwitxis, 12!!! Aquesyes son les coses que te l emma, ajuda molt

Cap a les 21:30h li vaig preguntar a l emma si voldria sortir a sopar i va dir que no, doncs haviem dinat força i a mes ja començva a tenir la regla. No es trobava massa be. Aixi que li vaig dir que es menjes algin sandwitx dels que havia preoarat o el pernil i fornatge que havien sobrat i jo menjaria la pasta de rata amb tostadas i atun. I aixi ho vam fer. Vam posar la TV i vam menjar alla al llit.

Despres de sopar vaig preoarar alguna cosa mes fins cap a les 23:00 que ja vam anar al llit. Era la ultima nit que passavem junts. Vam jugar una mica i vam xerrar fins cap a la 1.

Ves al contingut