Hi ha moltes coses que m’agraden de Mèxic, però una de les coses que més ganes tinc de fer quan arribo a Mèxic, és menjar tacos, tortas i antojitos.

El menjar mexicà m’agrada molt tot i que de certes coses no se n’ha d’abusar, doncs moltes d’elles es fan fregides amb oli, com les tortillas que son el que envolten els tacos. En qualsevol cas tampoc hi passo tant temps a Mèxic i estic prim, per lo que, almenys els primers dies, menjo el doble que quan sóc a casa.

De fet, el que intento fer sempre quan arribo a Mèxic i quan he de passar per la terminal d’autobusos TAPO, és comprar uns tacos en una taqueria ambulant que hi ha dins la mateixa terminal.

Durant la quarantena que vaig passar en un dels meus apartaments, vaig demanar el menjar cada dia que bàsicament van ser antojitos, tacos i tortas. Mentre la gent normal es menja 3 o 4 antojitos, jo en menjava 6 o 7. De totes maneres 7 antojitos eren $56, uns 2€, per lo que tenint en compte la despesa que suposava no me n’estava gens ni mica.

De tacos petits me’n podia menjar 20 d’una atacada, també per uns 2€ tots. A mes pràcticament tots els restaurants portaven el menjar a domicili sense cost i es podia demanar per WhatsApp, que enviant-lis la ubicació arribaven ben ràpid i sense ni ta sols haver de dir la direcció.

També és molt comú demanar a les anomenades “cocinas económicas” o restaurants de “comida corrida”, que son restaurants que ofereixen el que a Espanya anomenem menús, amb la diferència que a Mèxic normalment aquestes cocinas económicas son cases particulars, per lo que el menjar és totalment casolà. Així doncs, algun dia també demanava aquests menús que van dels 50 als 70 pesos, entre 2 i 3€ amb enviament inclòs.

Així doncs els dies de quarantena els vaig passar quasi sempre a l’apartament però de menjar no me’n va faltar gens, tot el contrari. Tenia tot tipus de menjar a cop de Whatsapp.

Ves al contingut