En veient que els departaments es llogaven prou ràpid oferint-los a $1500 al mes, vaig decidir, i aprofitant que començàvem 2021, de pujar-los a $1600 al mes. I no només era per guanyar mes sino perquè realment hi havia despeses que no havia considerat, com haver de pintar quasi cada departament que havien deixat malament, o el gas que es gastava per l’aigua calenta, doncs normalment a Tuxtepec hi feia molta calor però aquell desembre va fer un fred insòlit per la zona i que va fer augmentar el consum d’aigua calenta. No era massa però eren despeses que s’havien de tenir en compte tot i que en el futur aquestes coses de pintar i arreglar les trauria sense pensar-m’ho dels dipòsits.

Així doncs, en els primers interessats que varen preguntar en el 2021, ja els vaig dir que un departament amb tot eren $1600 al mes. Va preguntar la noia però va venir el noi a veure els departaments al dia següent pel matí. En la mateixa visita ja va semblar molt interessat i va acceptar perfectament el preu de $1600 per un departament amb tot, és a dir, taula, cadires, llit, aire condicionat i nevera, a part del ventilador de sostre, el bany i WIFI que ja tots tenen per defecte. Vam quedar que ho comentaria amb la seva novia i que aquella mateixa tarda em diria alguna cosa.

Quan tot just havia passat una hora des que va marxar, ja em va enviar un WhatsApp per confirmar-me que es quedaven i que aquella mateixa tarda em pagaria el primer mes i el dipòsit, ocupant el departament al cap de dos dies.

Quan vaig tornar a casa el primer que vaig fer va ser preparar el contracte, que era normal, per lo que el vaig copiar d’un altre, i li vaig enviar, però amb la mala sort que no li vaig enviar el que acabava de fer sino el de la llogatera anterior del seu mateix departament, doncs el nom del PDF era diferent però al ser el mateix departament, doncs em vaig confondre. Lo dolent d’allò era que a l’anterior llogatera li havia donat un tracte especial per haver aparegut allà amb els seus dos fills i amb totes les seves coses. Així doncs, en aquell contracte hi posava que se li havien deixat dos matalassos i llençols i el pitjor és que posava que el preu eren $1500 al mes i que el dipòsit es podia deixar al cap d’un mes d’haver entrat. Un desastre, doncs aquelles condicions no les havia donat a ningú i menys a aquells nous que fins i tot ja els havia pujat el preu.

Així doncs, quan van venir tots dos per la tarda per pagar i perquè la noia pogués veure el departament, van començar els malentesos, doncs ells em preguntaven coses que jo no entenia, doncs suposadament ja estava tot parlat, però és clar, ells les preguntaven perquè havien llegit un contracte que no era el seu.

Primer la noia em va preguntar pel matalàs individual que encara era allà, li vaig dir que no era per ells però que si el volien, doncs cap problema, a lo que ella va respondre que ho preguntava perquè en el contracte apareixia. Això em va deixar força estranyat però vaig pensar que potser se m’havia passat. Almenys això va fer que mes tard, en arribar a casa, detectés l’error. A mes també vaig veure com la noia li intentava dir alguna cosa al noi quan parlàvem del dipòsit, mes tard també entendria perquè, doncs en el contracte que els havia passat posava que s’havia d’abonar al cap d’un mes i jo els ho estava demanat ja.

En qualsevol cas van pagar el primer mes de renta i el dipòsit, un total de $3200 i vam quedar per diumenge per fer l’entrega de les claus. Aleshores vaig tornar a casa i vaig mirar el contracte que els havia enviat i va ser quan em vaig adonar que no era el que havia preparat per ells sino que era el de l’anterior llogatera, un contracte realment diferent a tots i amb uns privilegis que absolutament ningú havia tingut.

Així doncs, entre l’error que vaig cometre, que el noi no em van voler dir res i que tots dos m’havien caigut molt be sent el tipus de llogaters que buscava (responsables i indefinits), vaig decidir almenys cobrar-lis $1500 al mes. Per no canviar el contracte i per tal de que ja hi hagués un llogater que pagués el nou preu que volia posar, vaig decidir deixar aquest preu però descontar-li cada mes $100 en la factura de la llum, d’aquesta manera a la pràctica estaria pagant $1500 però oficialment ja hi havia un llogater que pagava el nou preu que volia cobrar a partir d’aleshores, $1600 al mes. Li vaig comentar per WhatsApp aquell mateix dia i ell va estar molt agraït a la vegada que jo em quedava molt mes tranquil.

I al cap de dos dies, el diumenge, vàrem quedar a les 11:30h per entregar-li les claus i iniciar així la relació amb aquest nou llogater, un que semblava ben responsable i amb el que esperava tenir una llarga relació. I el millor de tot, els departaments s’anaven omplint de llogaters indefinits i ben responsables, de fet estava tenint molta sort.

Ves al contingut