Jo ho vaig fer, per lo que és completament possible, i sense haver de fer autostop o dormir cada dia en habitacions compartides. La clau està sobretot en ser flexible amb les dates i reservar els vols amb certa anticipació. Si bé és cert que es poden trobar vols molt barats a escassos dies de la seva sortida, això és una mica arriscat i no sempre és així, però reservar un vol llarg uns 3 o 4 mesos abans de la sortida, acostuma a resultar més barat que si es fa després.

Per l’altre cantó, durant el viatge cal evitar taxis, restaurants i sortides guiades. No dic que no s’hagi de fer res d’això, sino controlar-ho molt perquè setmana rere setmana faria incrementar substancialment el cost total del viatge. En la meva primera volta al mon durant 3 mesos en el que vaig estar a 7 països i més de 30 ciutats tan sols vaig agafar dos taxis, i un va ser perquè em vaig equivocar de parada de bus i l’altre perquè havia d’agafar un vol a un aeroport a 80km i plovia a bots i barrals. La resta de trajectes, que van ser desenes, els vaig fer tots en transport públic. Actualment i ha moltes aplicaciones que t’ajuden amb aquesta tasca, com poden ser Moovit o fins i tot Google Maps.

Pel que fa a l’organització del viatge, n’hi ha que prefereixen improvisar més i altres que prefereixen tenir-ho tot més organitzat. Però si la teva intenció és fer moltes coses cada dia, et recomano almenys tenir clar què voldràs fer o què voldràs veure a cada ciutat visitada. Pot ser que la intenció sigui simplement conèixer gent local i perdre’s pels carrers de la ciutat, o bé pot ser visitar els llocs més emblemàtics de cada lloc.

Depenent de les teves preferències, resultarà més econòmic organitzar i fins i tot reservar, certes activitats o transports abans de començar el viatge. Això també permet, almenys a mi, gaudir més del viatge ja que no has de dedicar temps a buscar allotjaments o transports.

Una de les decisions més importants i més difícils, és establir l’itinerari del viatge. Escollir quins països visitarem és més complicat del que sembla. En el meu cas, com que els vull visitar tots abans de morir, normalment no tinc una preferència especial en quant l’itinerari. Si bé és cert que sempre n’hi ha algun en concret que vull visitar, la majoria els vaig decidint conforme penso l’itinerari.

En molts casos, la decisió d’anar a un país concret, és perquè hi ha vols barats cap aquell país. Si a més de trobar vols barats al país, aquest em sembla interessant de veure i el seu cost de vida és relativament baix, ja no m’ho penso dues vegades, aquell país passa a formar part de l’itinerari. A vegades cal buscar una mica d’informació addicional del país sobretot en quant al transport públic, doncs si és barat d’arribar-hi però car per moure-s’hi, ja no ens compensa. Això m’ho vaig trobar a Puerto Rico, on moure’s amb transport públic d’un cantó a l’altre de l’illa és realment difícil.

Cal tenir en compte que hi ha aerolínies low-cost que arriben a certs països amb un cost de vida molt alt, aquest seria el cas per exemple d’EUA. Hi ha aerolínies que et poden portar de Barcelona a Nova York per 150€, però un cop a Nova York et gastaràs en una setmana el mateix que en un mes i mig a Mèxic, per lo que cal considerar-ho tot. El meu lema és: si et gastes la meitat, podràs viatjar el doble de temps.

Un cop decidits tots els països que visitarem, ja podem definir l’itinerari per cada país. En la primera volta al mon que vaig fer, el país on més temps vaig passar va ser Tailàndia, on hi vaig estar un mes. En aquest cas era important decidir quines parts de Tailàndia volia visitar. Es tracta de mirar entre 5 i 10 blogs o fòrums on altres viatgers expliquen les seves experiències i itineraris fets al país al que vols anar i anar anotant aquells llocs que voldries veure. Aquest no seria l’itinerari final, doncs després cal decidir d’entre tots els llocs anotats, quins son els factibles per visitar tenint en compte la seva ubicació i facilitat per arribar-hi. Pot fer un itinerari, mes o menys, en línia recta si entres i surts del país per ciutats diferents, o be un itinerari en rodona si has de sortir del país per la mateixa ciutat per la que has entrat.

Skip to content