Abans diniciar el viatge ja havia reservat el bus de Cali a Medellín amb l’empresa Arauca per 71000, uns 12€. El bus sortia a les 6:30 y a les 5 del matí ja estava preparat per agafar un Cabify o Uber per primera vegada. Ja havia utilitzat un servei similar a Malàisia, pero un uber mai.

Primer ho vaig intentar amb Cabify perquè tenia un descompte i sortia força més barat, però el problema va ser que dels 4 conductors que vaig intentar, cap va acceptar el viatge. Així que després d’intentar-ho uns 20 minuts vaig decidir provar mab uber, i tot i que era més car, també va ser molt més ràpid, de fer en menys de 5 minuts el xofer ja era a la porta dels apartaments, i al cap de menys de 10 minuts i per 7000 ja arribàvem a la terminal de busos de cali, arribant quasi una hora abans de la sortida del bus.

Allà a la terminal em vaig trobar el mateix xofer que ens havia portat de Buenaventura a Cali que encara es recordava perfectament de mi. Ens vam saludar i em va preguntar perquè no feia aquell trajecte en avió, snlo que li vaig respondre que era força més car, cosa que li va estranyar, tot i que jo ja ho ha la mirat i amb equipatge i tot no sortia per menys de 60€, mentre que el bus sortia per uns 17€.

Per cert, que en un primer moment els apareixia com que no había pagat el bitllet, però després de comprovar-ho van verificar que si i vam marxar cap a les 6:45h.

El camí va ser molt entretingut i interessant passant per uns paisatges increïbles. El problema va ser uqe el trajecte que havia de durar 8 hores i mitja en va acabar durant 12 degut a obres pel camí i a l’entrada de Medellín. L’hora prevista d’arribada era a les 15h i vam arribar quasi a les 19h quan ja era completament fosc a Medellín. I arribar de nit a una ciutat com Medellín no és massa agradable.

Com sempre, fora la terminal un munt de taxistes molestant mentre jo provava de demanar un Cabify de nou, i de nou no va haver-hi manera. Els.pocs conductors disponibles no acceptaven el viatge fins que al cap de 15 minuts ja no vaig voler esperar més doncs ja eren quasi les 19:30h. Vaig tornar a demanar un uber que de nou va arribar en 5 minuts.

El trajecte va durar una mica més de 10 minuts però no va sortir massa car, 10000, uns 2€.

L’hotel estava al centre de Medellín a pocs minuts caminant del centre històric i dels llocs més visitats. Molt bé per poder veure-ho quasi tot sense haver d’agafar transport públic tot i que la zona no era del tot segura. De fet quan marxava de Medellín 5 dies després, a l’aeroport vaig estar parlant una estona amb una local i em va dir que no tan sols els de Medellín van pasejar per aquella zona. En qualsevol cas jo no vaig tenir cap problema perquè vigilo molt, tot i que en una ocasió estic segur que un noi em va intentar roba el telèfon quan estava fent una foto a la plaça Berrio, doncs ja el vaig veure que em mirava fins que el tenia darrere esperant a que em despistes, però quan va veure qje el mirava fixament va marxar. De fet quasi no vaig fer fotos justament perque cridava massa que era turista.

Això sí, la zona era plena de restaurants i de moviment, un caos molt autèntic i entranyable, com a mi m’agrada. Les recepcionistes de l’hotel eren molt atentes i només arribar ja em van aconsellar que no sortís més tard de les 20h i que si hi feia tornes sempre en taxi, així que vaig deixar la maleta i vaig sortir ràpid a comprar el sopar quan tot just eren les 20h.

Just davant de l’hotel hi havia un restaurant d’arrossos i carns on ja quasi no els quedava res i on estaven a punt de tancar, però encara vaig poder demanar un arròs paisa per emportar, un plat típic de Medellín que em vaig menjar molt a gust a l’habitació.

Skip to content