A les 5 ja em vaig despertar ja que havia de mirar d enviar me diners e metalic a lgun lloc de Pkaya (ja se m havien acabt i a Mexic no tot es pot pag amb targeta), havia de buscar hotel per la nkt drl 22 i fer un planning per al dia, a mes d escriure aquest diari.
Els diners els enviava a traves d azimo i els havia d enviar a un lloc d entre 6 o 7 disponibles a Playa, la majoria Bancoppel o Chedrauis. La decisio no va ser facil ja que les direccions que posaven Goigle Maps no les ubicava be (o gens) i a mes havia d intentar que fos a prop de l apartamebt o almenys m anes una mica de cami a la carretera federal que era on pensava que surtien els colectivos cap a Tulum i altres llocs d interes. Al final em vaig decidir per un Chedraui que dea que estava a la carretera federal km 291. La carretera federal savia on era çero no el km 291 i Google Maps tampoc.
Pelnque fa a l itinerari del dia vaig pensar d anar fins a akumal, a uns 40km de Playa i d alla anar tirant debtornada a Playa pero parant a algun cenote pel cami (al final va ser totalment diferent).
Despres d escriure una mica de diari i esmorzar vaig marxar, eren les 9 del mati. Havia d anar a la rotonda on m havien dit que passaven els colectivos i a veure que tal anava. Vaig saludar al noi de seguretat, empre estava ell, i vaig anar cap a la rotonda. Em vaig posar al mig perque no savia a quin vostat paraven. En 10 min vaig haver de dir que no com a 10 taxis, ja que quan veuen algu parat el piten per si vol que el recullin. Quan vaig veure passar dos colectivos que no van parar vaig preguntar a un senyor on paraven, em va dir quina cantonada era i alla em vaig quedar. Quan va arribar, entre unes coses i altres, ja eren quasi les 10 i jo ja estava completament suat i encara ni havia començat el dia… Vaig pujar i vaig preguntar si anava a la carretera i una sra va contestar que si.
Una mica abans d arribar hi ja em van dir que ja quasi i arribavem oer lo 1ue li vaig dir al conductir que em deixes a la carretera, doncs els colectivos son literalment furgonetes on li has de dir al conductor on vols baixar. La sra em va preguntar on anava i li vaig dir al chedraui i em va indicar la direccio tot i que rra a dos quadres. Dos quadres em va semblar poc tot i que quan hi anava vaig suposar que dos quadres no eren em que m imahinava, doncs vaig tardar quasi una hora en arribar hi.
Quan entrava al Chedraui ja eren kes 11 passades i encara ni tan sols havia recollit els diners, çer lo que vaig descartar tirnar a l aparament a deixar los i anar tot el dia amb 10000 pesos a sobre (424€). Vaig anar a la primera caixaera i vaig dir li que el que deia al correu de confirmacio, i la caixera no va entendre res i  va dir que anes a atencio al client. A atencio al client al principi tampoc hi entenien massa, i entre la calor que tenia i cansat que estava ja m estava pisant de mala histia. Al final em va dir que em pises al telefon i un senyor semblava que si savia de que anava. Al final el tema es que a Chedraui pots fer recollides d efectiu pero si tens la seva targeta de debit, i aixo es el que estaba fent aquell home, donar me d alta per la targeta. Va ser prou rapid i lo de la tgeta, tot i que ja tenien totes les meves dades, no em va semblar mala idea, ja que em permetia retirar els diners de mica en mica. Un cop fet vaig anar a la mateixa caixera amb la targeta i ja ho entenia, menys mal. Li vaig dir de retirar 2000 pesos i em va derivar al caixer del costat perque ella no tenia tant. Em van donar els diners i el caixer em va dir si volia una targeta rasca rasca per 10 pesos. Li vaig dir que no, que no creia en aquellws coses, i com que va insistir una mica i ja tenia els diners, doncs al final la vaig comprar, pero li vaig dir que mai havia comprat coses d aquestes i que i no em tocava res ja mai mes tornaria a comprar. La questio es que em van ticar 100 pesos, que tot i que no son ni 5€ ja no vaig poder dir que no m havia tocat res.
Despres ja vaig anar fins la carretera federal on se suposava que paraven els colectivos. Vaig tardar uns 15 minuts i quan hi vaig arribar veia que passaven pero que no paraven, fins que vaig preguntar algu d alla i em va dir que paraven al Chedraui. No podia ser, venia d alla i ara hi havia de tornar. Quan vaig tornar a arribar al Chedraui ja estava xop de suor i vaig decidir canvair me la samarreta peruna que portava, tot i que la intencio era canviar me mes tard, pero amb tot em que portava caminat no podia pubar a un colectivo tal com anava. Vaig anar al servei i qusi que em vaug dutxar alla mateix, em vaig canviar la samarreta i cap a la parada. La sorpresa va ser qie el senyor que organitzava la cua em va dir que aquells nomes anaven al ventre, no cap a Tulum. Havia d agafar ne un alla fins al centre i alla un altre en direccio Tulum. I aixi ho vaig fer
Despres ee preguntar a no se cuanta gnet, vaig acabar arribant anla parada des d on sortien els cokectivls en direccio tulum. Ja eren les 13 h i encara ni tan sols havia pigut sortir de playa del carmen. De fet vaig estar apunt de perdre la paciencia per primera vegada en tot el viatge. Per sort, vaig arrivar a la parada i de seguida ja va sortir el colectivo cap a Tulum, tot i que jo baixaria una mica abans, a Akumal. Akumal es una pltja on s hi poden veure tortugues marines.
Cap a les 14:30h arribavem a Akumal, pero des de la carretera fins la pltja hi havien uns 15 minuts caminant. A mes, em vaug dwsviar i vaig haver de tornar enrere, total, eren les 15h quan per fi arribava a les portes de la pltja. Pero la pltja nonera d entrada lliure. S havien de pagar uns 5€ amb dret a estar hi de 9 a 17h. Entre que ja eren les 15h i que aquella hora ja es feia tard per llogar un equip i veure tortugues vaig decidir marxar. El dia anava dw malament en pitjor. Degut a lo tard que s estava fent i que ja no tindria temps d anar fent paradetes com volia fer a altees llocs, vaig decidir visitar Tulum aquell dia, que ra el punt mes llunya de Playa dels que volia veure i aixi l endema no havee d anar fins tant lluny. Aixi que vaig tornara la carretera a eaperar el cllectivo. Per sort en nebys de 5 min ja va arribar i en menhs de 30 min ja erem a Tulum. Alla tot va ser mes facil.
Només baixar del Colectivo ja em van indicar cap on anar. 15 minuts caminant per un camí fins arribar a les taquilles. El preu el que havia vist per Internet, 70 pesos i una hora aproximadament per poder-ho veure tot. Perfecte, doncs eren les 15:30h i no tenia massa temps.
Tulum em va agradar molt i va ser millor dl que esperava, segurament perque fins aleshores només havia vist El Rey que no te res a veure. Tulum era força mes gran i a mes estava en un turonet junt al mar, cosa que fa aquesta ciutat única. La ciutat està enmig de la selva i està molt ben conservada. No només pots caminar entre les diferents edificacions i veure el Mar carib des d’una posició privilegiada, sino que pots caminar uns metres enmig de la selva, tot i que la calor i la humitat son elevadíssimes, s’ha d’anar preparat.
Vaig esgotar l’hora a la que tenia dret i vaig tornar cap a la carretera federal a buscar el Colectivo cap a Playa del Carmen. El caminet de 15 minuts es va fer molt dur, ja després de tot el dia donant voltes era una prova de foc  superar. A uns metres de la carretera un senyor em va preguntar: A playa? Si, perfecte, ja està aquí. Li vaig preguntar el preu (sempre s’ha de fer, a Mèxic i a altres llocs) i només eren 45 pesos, uns 2€. Al cap de 5 minuts de pujar ja va marxar. Crec que durant el viatge em vaig quedar adormit uns minuts de lo cansat que estava.
En uns 45 minuts vam arribar a Playa del Carmen i vam parar a la parada habitual. Ja em coneixia la zona així que ja savia on anar a buscar el colectivo que em deixés a prop de l’apartament, i fins i tot quin havia d’agafar, doncs m’ho va dir el taxista del dia anterior. Vaig esperar uns 10 minuts a la parada i ja va arribar un que anava a Palmas II que era el que havia d’agafar. Pero abans d’anar a l’apartament volia anar al barri de Cataluña II, barri que vaig trobar de casualitat mirant a Google Maps i que estava a uns 10 minuts caminant del meu apartament. Així que quan vaig arribar a la zona vaig baixar i vaig anar cap al Calle Cataluña, i efectivament, així es deia. També hi havia Calle Delta i Calle Gerona, totes 3 juntes. Després de fer algunes fotos i passaejar-hi una mica, ja vaig anar cap a l’apartament, on hi vaig arribar quasi a les 19h. Poc després sopar, sopa d’arròs amb pollastre i a dormir, que havia sigut un dia molt llarg.
Skip to content