El dia anterior vaig veure des del km 6 al 13 de la Zona Hotelera, per lo que encara tenia troç per veure, doncs arriba fins al km 25. Com al dia anterior, a les 7 del matí ja estava esmorzant per evitar possibles aglomeracions. I també igual que el dia anterior, cap a les 8:30h ja sortia del hostel.

Vaig agafar el bus amb a intenció d’anar fins al km 17 on està Playa Delfines, una platja interessant perque està en un petit turó i permet tenir bones vistes del mar. Pero quan era cap al km 14, vaig veure a Google Maps que passava per un marcador de la Laguna Nichupté i vaig baixar, sense tenir en compte que aquella llacuna ja l’havia vist, doncs era l’enorme massa d’aigua que queda entre la ona Hotelera i la costa continental de Cancún. Així que vaig haver de caminar uns 3 kms fins a Playa Delfines. Tampoc em va semblar malament ja que vaig començar a caminar quasi al mateix punt on ho vaig deixar el dia anterior.

En uns 45 minuts vaig arribar a Playa Delfines i no va decepcionar, doncs realment és des de la que es te una millor vista del mar Carib al estar ubicada en un punt relativament alt de la Zona Hotelera. Fins i tot hi ha miradors, banys, tumbones i sombrilles gratuites que tractant-se de Cancún no és habitual. Allà vaig prendre una cervesa i vaig descansar una mica mentre mirava 5 iwanes juntes que de tant en tant semblava que es barallessin o s’aparellessin, en qualsevol cas era la primera vegada que en veia tantes juntes i a mes interactuant entre elles.

Al cap d’una estona vaig anar a la zona arqueològica El Rey que està literalment al costat de la platja, a uns 200 metres. Aquestes serien les primeres runes Mayes que veuria, i ja estava be, doncs eren les mes senzilles de la zona així que em van semblar prou be, doncs encara no n’havia vist cap. La zona no és massa gran ni te grans construccions, pero com dic, per ser la primera que visitava em va semblar espectacular. A mes cal tenir en compte que està al bell mig de la zona Hotelera de Cancún, amb la llacuna a un costat i el mar Carib a l’altre. M’hi vaig passejar uns 45 minuts i vaig anar tirant cap a la sortida.

La següent cosa que volia veure era la imatge típica de Cancun, que és simplement unes lletres de colrs i grans on hi posa CANCUN i on tothom s’hi fa fotos. Pensava que era a uns 2 kms mes amunt d’on estava, pero per sort li vaig preguntar al senyor de la taquilla de la zona arqueològica i em va dir que estava d’alla on venia, a Playa Delfines. Doncs ni les havia vist tot i passar-hi pràcticament per davant (potser estava massa absort mirant la platja). Així que vaig tornar a la platja i quan estava a punt d’arribar-hi (encara no les havia vist) vaig veure una cua d’uns 20 metres, i vaig pensar, mira a veure que és que potser és interessant. I sorpresa, era la cua per fer-se la foto a les lletretes!!! Increíble, la gent es passava mitja hora fent cua sota un sol insoportable per fer-se unes fotos a unes lletres on posa CANCUN. Jo evidentment no vaig fer aquella cua, vaig grabar un video perque em semblava surrealista i vaig fer una foto a les lletres.

Fetes les fotos de rigor vaig anar sota una sombrilla de la platja i vaig dinar els sandwitxos habituals per quan passo bona part del dia fora. La veritat és que va ser una mica incòmode perque feia vent i me’ls havia de preparar, per lo que entre l’oli i el vent que em molesta força vaig acabar lo abans possible i ja vaig anar a buscar el bus per anar del km 17 on estava al 4, on hi ha la Torre Escénica. Una torre amb una plataforma giratòria que puja fins a uns 90 metres i que permet tenir unes vistes espectaculars de Cancún i sobretot de tota la Zona Hotelera. La zona on està la torre és realment maca, doncs està just en un punt on es conecta el mar amb la llacuna. L’entrada no era barata, uns 12€ per 15 minuts de ser allà a dalt, pero a mi les altures i les bones vistes m’encanten, així que ni m’ho vaig pensar. I realment va valdre la pena, de fet els 15 minuts se’m van passar molt ràpid. Mentre ets allà adalt se sent un audio que va explicant una mica la història de la zona. Realment interessant i, tot i que dóna 5 o 6 voltes et quedes amb les ganes de que en faci mes.

Ja que em trobava al km 4 i la part inicial de la zona Hotelera no l’havia vist, vaig decidir anar caminant fins al hostel, uns 4 km i per tant una hora caminant. No era massa pero amb la calor se’m va fer una mica llarg. De fet ni tan sols vaig pensar que hi havia dues platges en els 4 primers kms que volia veure i ni hi vaig entrar.

Vaig arribar al hostel cap a les 15h, vaig escriure el diari i mirar notícies fins cap a les 17h que vaig anar a buscar la roba que havia deixat a la tintoreria pel matí abans de sortir, vaig preparar la maleta, doncs l’endemà ja marxava i ja vaig sortir a donar una volta pel centre de Cancún. Aquell dia vaig tornar a sopar a la Plaza de las Palapas, doncs realment era un lloc molt agradable on sopar i passar-hi una estona. Vaig menjar hot dogs i un triangle de pizza per només 1,60€! És una de les coses bones que te Mèxic si vius com un local, molt menjar per preus molt baixos. Cap a les 21h cap al hostel a dormir que l’endemà havia de matinar per anar a Puerto Morelos i Playa del Carmen.

 

Skip to content