Com faig normalment a Mèxic, des del segon dia que hi era volia comprar una targeta SIM de Telcel, doncs aquesta és la companyia que quasi tothom utilitza i em va molt bé per comunicar-me amb els mexicans.

L’any anterior va anar molt bé perquè vaig comprar una SIM per 50 pesos però que ja en portava 100 de saldo. Això és 15 dies de trucades i SMS il·limitats i quasi 1G de dades. Però aquesta vegada al primer lloc on vaig preguntar, que era un OXXO, em van dir que n’hi havia de dos tipus, una de $29 i una altra de $149, tot i que la venedora no em va saber explicar bé la diferència entre totes dues, només que una era per estades curtes i l’altra per estades més llargues. Jo estaria s Mèxic dos mesos, i no sabia si això es considerava estada curta o llarga. En qualsevol cas no en vaig comprar cap i vaig decidir anar només a una botiga Telcel on suposadament sabrien millor les diferències.

Però a la primera botiga Telcel que vaig anar em varen dir que en tenien una SIM per 150 pesos amb 100 de saldo, és a dir el mateix saldo de sempre però costant el triple del que costava l’any anterior. No entenia res. Vaig dir que ja tornaria per tal de preguntar a altres llocs.

L’endemà vaig anar a una altra botiga Telcel, molt més gran que l’anterior i amb molta cua. A mes per motiu de la pandèmia la cua es feia mantenint les distàncies i tot plegat força més lent. De fet vaig estar quasi una hora de peu a la cua. Quan finalment em va tocar, em varen dir que la SIM costava $129 i venia amb 100 de saldo. A cada Lloc em deien quelcom diferent tot i que jo en aquell moment no vaig caure que aquesta era la mateixa que a l’OXXO venien per $29 i sense saldo.

En qualsevol cas en vaig comprar una però a l’hora de la venedora haver-la d’activar va resultar que el sistema no funcionava i finalment no em van vendre res. Portava allà, literalment, una hora i mitja per finalment marxar tal com havia vingut.

Vaig sortir d’allà força enfadat i ja sense temps de mirar més, doncs aquella mateixa tarda volia marxar cap a Tuxtepec. Així que tal com vaig sortir vaig anar al primer OXXO on havia preguntat dos dies abans i vaig comprar la SIM de $149 que suposadament venia amb 3 recargues de $50 gratis però complint algunes condicions que el venedor ni tan sols sabia.

En arribar a l’hotel vaig fer una recarga de $50 per tal d’activar la línia però no em va arribar cap recarga extra de $50. Començàvem bé.

I de fet va semblar que mai em varen posar cap d’aquestes recargues gratuïtes, fins i tot vaig contactar amb Telcel 3 vegades sense aconseguir res. Així doncs, com a aprenentatge, intentar sempre comprar la targeta SIM a una botiga oficial de la companyia per a poder-hi tornar en cas de problemes i per una altra banda oblidar-se de promociones estranyes si no estan molt ben explicades, doncs jo vaig acabar perdent uns 5€, que és massa però fa ràbia igual.

Skip to content