El dia 31 de desembre i primer cap d’any que passaria fora de casa, començava el dia amb una molt mala notícia que em va deixar molt desanimat tot aquell dia de celebracions per tanta gent. Cap a les 8 del matí i quan ja estava despert però encara estirat al llit, l’Emma va venir corrent i plorant. En un primer moment pensava que li havia passat alguna cosa a ella, però de seguida vaig entendre que deia “el gato está muerto”. Jo ja sabia de quin gat parlava però inconscientment i vaig preguntar quin gat, suposo que esperant que digués qualsevol altre dels que corria per allà tot i que en el fons sabia perfectament que deia que el Botes era mort. Quan va respondre que era el Botes, en un primer moment, i tot de forma inconscient, em vaig alegrar de saber que no li havia passat res a l’Emma, doncs va ser el primer que em va venir al cap quan la vaig escoltar que plorava. Després, i tot de forma molt ràpida, el meu cervell va bloquejar qualsevol sentiment de tristesa fins que no hagués fet el que havia de fer, que era anar amb l’Emma i resguardar el cos d’en Botes fins que fos enterrat.

Ràpidament vaig sortir de l’habitació. L’Emma estava en xoc sense saber on anar. Jo li vaig preguntar on era i em va dir que fora al pati, al costat de l’estanc que hi havia. Vaig anar-hi i de seguida el vaig veure immòbil estirat a terra.

M’hi vaig acostar i el primer que vaig fer va ser acariciar-lo, no sé si esperant que es despertés o per confirmar que era mort. Efectivament ja no respirava i el seu cos ja estava força rígid, però encara que costi de creure, em vaig alegrar de veure’l tant be. Si era mort, però no estava ferit, ni tenia res desagradable, fins i tot tenia els ulls tancats. Havia mort però no semblava que hagués patit.

Vaig anar a buscar la seva tovallola, on s’estirava per dormir, i una bossa per tapar-lo i enterrar-lo. Quan el vaig haver posat a la bossa ja el meu cervell va desbloquejar els sentiments i ja no vaig aguantar les llàgrimes. Ja havia fet el mes important que havia de fer aleshores, que era resguardar el cos del Botes.

Skip to content